راهنمای مجموعه نرم افزارهای یکتاوب
راهنمای آموزش و رفع اشکال | راهاندازی اولیه | راهنمای جامع برنامه | فهرست ابزارهای مدیریت | راهنمای الفبایی | مقالات متنوع
جستجو در راهنما | فهرست فایل ها | پرسشهای متداول | تالار گفتگو | ارسال پیشنهادها و اشکالات | برگشت به پایگاه
راهنمای روش های ارسال ایمیل توسط برنامه و تست و خطایابی آن
خلاصه: در راهنمای زیر شرایط مختلف ارسال ایمیل و روش تنظیم هر کدام ارایه شده است. اما به صورت خلاصه، سایت برای ارسال ایمیل نیاز به mail server دارد. سه حالت اصلی زیر امکان دارد:
1- اگر دامنه ی اصلی و سایت شما روی سرور شرکت یکتاوب باشد: مثلا از نشانی journal.ir استفاده کنید و سایت شما روی سرور یکتاوب نصب شده باشد: در این حالت نیاز به تنظیم خاصی ندارید و با رعایت محدودیت های مربوطه، می توانید از ایمیل استفاده کنید. برنامه ی mail server در این حالت روی همان سرور سایت نصب شده است (از sendmail سیستم عامل استفاده می کند).
2- اگر دامنه ی اصلی روی سرور دیگری باشد و فقط سایت شما روی سرور شرکت یکتاوب باشد: مثلا از نشانی journal.website.ac.ir استفاده کنید و سایت شما روی سرور یکتاوب نصب شده باشد: در این حالت اگر سازمان شما که مالک دامنه ی اصلی هست اجازه ندهد، ایمیل های ارسالی از سرور ما جعلی تلقی شده و اسپم می شوند یا برگشت می خورند. پس باید اطلاعات mail server را از سازمان دریافت کنید و در بخش تنظیمات پست الکترونیک در بخش تنظیمات smtp وارد کنید. لازم است آی پی مربوطه را برای شرکت نیز ایمیل کنید تا ما دسترسی را در فایروال باز کنیم.
3- اگر سایت شما روی سرور سازمان نصب شده باشد: در این حالت نیز اگر سازمان شما که مالک دامنه ی اصلی هست اجازه ندهد، ایمیل های ارسالی از سرور جعلی تلقی شده و اسپم می شوند یا برگشت می خورند. یا اصولا ی ارسال ایمیل در شبکه مسدود شده است. پس باید اطلاعات mail server را از سازمان دریافت کنید و در بخش تنظیمات پست الکترونیک در بخش تنظیمات smtp وارد کنید.
توجه: در صورت استفاده از SMTP عدم اتصال به mail server یا برگشت خوردن ایمیل ها اغلب مربوط به برنامه یا سرور یکتاوب نیستند و برای رفع اشکال باید با آی تی سازمان خود مذاکره کنید.
شیوه های ارسال ایمیل: برنامه یکتاوب دو شیوه برای ارسال ایمیل دارد: حالت دوم استفاده از سرور ارسال ایمیل خارجی و بر اساس شیوه SMTP است. در این حالت برنامه مستقیما به سرور مربوطه وصل می شود و ایمیل ها را به آن تحویل می دهد(مسیر بنفش در تصویر زیر). اگر در این حالت پس از تحویل ایمیل به SMTP ایمیل مربوطه به کاربر فوروارد نشود باید log آن را بررسی کنید.
در حالت استفاده از سرورهای درون سازمانی ( نه سرورهای یکتاوب)، و در صورتی که با همکاری مرکز رایانه سازمان تنظیمات فوق را انجام داده اید و هنوز در ارسال ایمیل مشکل دارید، از بخش ردیابی و تست سیستم ارسال ایمیل استفاده کنید و نتیجه تست را برای مسئولان شبکه و ما ارسال کنید تا بررسی انجام شود. توجه داشته باشید که بیشتر اشکالات و به ویژه ارسال ایمیل به صورت SPAM باید از طرف مسئولان شبکه سازمان بررسی شود.
بهترین راه تشخیص دقیق مشکل بررسی log سرور میل می باشد. اگر ایمیل ارسالی از سرور به سرور میل برسد و با خطا مواجه شود، در این log دلیل بروز خطا دقیقا مشخص است: اگر از سرورهای میل لینوکسی استفاده می کنید می توانید برای بررسی دلیل عدم ارسال ایمیل از فایل /var/log/maillog استفاده کنید. دستور مشاهده این فایل در لینوکس به صورت tail -f /var/log/maillog می باشد. در ویندوز هم می توانید بسته به سرور میل مورد استفاده از راهنمای مربوطه استفاده کنید. مثلا برای Exchange 2013 از راهنمای زیر استفاده کنید: https://technet.microsoft.com/en-us/library/dd302434%28v=exchg.150%29.aspx \Microsoft\Exchange Server \V15\Logging\Diagnostics\DailyPerformanceLogs folder
گاهی اشکال از عدم تنظیم مناسب فایل /etc/hosts یا etc/resolv.conf می باشد. همچنین می توانید برای بررسی دقیق تر اشکال عدم ارسال ایمیل یا کندی در آن، یک ایمیل از طریق خط فرمان وب سرور ( با دستور sendmail یا در صورت استفاده از روش SMTP با کمک SSMTP) ارسال کنید.
اگر برنامه پاسخ Unable to relay داد باید سرور mail را به صورت زیر تنظیم کنید: Open the Exchange System Manager; Go in Administrative Groups -> Administrative group name -> Server -> Server name -> Protocols -> SMTP; Right click on Default SMTP Virtual Server -> properties; Access tab -> Relay buttom; Select "only the list bellow" and add your domain and\or IPs you do want to allow the relay and finally check the "Allow all computers witch successfully authenticate to relay, regardless of the list above" checkbox.
برخی از دلایل عدم ارسال ایمیل: گاهی اختلال یا کندی در ارسال ایمیل از طرف سرورهای سازمانی به دلیل اشکال در تنظیمات DNS یا HOST سرور می باشد. گاهی نیز به دلیل استفاده از فایروال ها یا آی پی های داخلی متفاوت از آی پی اصلی برای میل سرورها، تنظیمات بخش ارسال پست الکترونیک باید متناسب با پورت و آی پی داخلی سرور تنظیم شوند. اگر تعدادی ایمیل ارسال می شود و سپس پیام خطا را دریافت می کنید به مسئول mail server خود بگویید محدودیت ارسال از اکانت ایمیل شما یا سرور وب را بردارند. معمولا محدودیتی در این خصوص وجود دارد که مثلا بعد از 100 ارسال دیگر ایمیل جدید قبول نکند.
توجه
برگشت خوردن ایمیل ها به دلیل سیاست پست الکترونیک سازمان برخی سازمان ها از DMARC استفاده می کند و اجازه ارسالی ایمیل تحت دامنه سازمان و با آی پی های ناشناس را نمی دهند. در این حالت ایمیل های ارسالی به برخی مقاصد مثل دانشگاه تهران و جیمیل با پیامی مشابه زیر برگشت می خورند:
SMTP error from remote mail server after end of data: 550-5.7.1
در این حالت برای رفع مشکل (تنظیم آی پی سرور یکتاوب به عنوان ارسال کننده مجاز ایمیل یا ارسال از طریق SMTP ) باید با مسوولان شبکه سازمان خود مذاکره کنید. توضیح مختصر: DMARC که بعد از روش های تایید اعتبار SPF و DKIM برای رفع نواقص این دو راهکار توسعه یافته است، مخفف Domain-based Message Authentication, Reporting & Conformance و به معنی "تایید اعتبار مبتنی بر دامنه پیام و گزارشات و تطبیق دامنه" است. توضیحات بیشتر را می توانید از جستجو در اینترنت به دست آورید.
عدم دریافت ایمیل از سرور یکتاوب در سایت سازمان گاهی پیش می آید که ایمیل های سرور یکتاوب که تحت دامنه سایت سازمان هستند (مثل journal.univ.ac.ir) به همه ایمیل ها صحیح ارسال می شوند، اما به گیرندگان همین سازمان (مثل [email protected]) نمی رسند. در این حالت مشکل از این است که سرور ایمیل سازمان قبول نمی کند ایمیلی که مربوط به خودش است (تحت دامنه سازمان است) را از سرور دیگری دریافت کند. برای رفع این اشکال باید تنظیمات مناسب را در بخشی مثل acceptance & routing انجام داد و با ایجاد یک Rule در بخش مربوطه Local delivery را برای سرور یکتاوب مجاز کرد. این تنظیم را مسئول ایمیل سازمان باید در نرم افزار مدیریت ایمیل های سازمان انجام دهد. اطلاعیه 1395/1/15 امکان اتصال به smtp سازمانی برای ارسال ایمیل در سرورهای یکتاوب با توجه به محدودیت های ایجاد شده در تنظیمات smtp و به منظور افزایش امنیت، تا سال 1395 امکان اتصال به سرویس smtp سازمانی برای سایت های نصب شده روی سرورهای اصلی یکتاوب وجود نداشت. یعنی مثلا اگر سایت http://journal.uni.ac.ir روی سرور یکتاوب نصب شده بود نمی توانست برای ارسال ایمیل از smtp سازمان خودش و با نشانی mail.uni.ac.ir استفاده کند. با توجه به مشکلی که در این روش ایجاد می شد (بلوک شدن ایمیل به خصوص در سازمان مربوطه و اعتبار کمتر ایمیل ها) این امکان فراهم شده است که بتوانید از سرویس smtp سازمان خود برای ارسال ایمیل ها استفاده کنید. برای این منظور ابتدا باید نشانی سایت خود و نیز IP مربوط به سرور MAIL را برای ما ارسال کنید تا تنظیمات لازم در سرور یکتاوب انجام شود. سپس در بخش تنظیمات پست الکترونیک وارد شده و تنظیمات لازم را مشابه تصویر زیر انجام دهید:
چرا ایمیل های ما در بخش SPAM وارد می شوند؟ سه گروه پارامتر اصلی برای spam شدن ایمیل ها وجود دارد: پارامترهای سمت سرور ارسال کننده (مربوط به Mail Server ) پارامترهای سمت سرور گیرنده (مربوط به دریافت کننده) خطاهای سمت سرور گیرنده
معمولا وقتی سرورهای سازمان آلوده شده باشند یا اقدام به ارسال تعداد زیادی ایمیل ناخواسته یا تبلیغاتی شده باشد، ایمیل های ارسالی از یک سرور یا آی پی یا دامنه خاص در فهرست SPAM بانک های اطلاعاتی قرار می گیرند. خوشبختانه سرورهای یکتاوب با پایش و کنترل منظم مشکل SPAM ندارند. اما اگر از ایمیل سازمان خود استفاده می کنید و ایمیل های ارسالی در بخش SPAM قرار می گیرند، باید مشکل ارسال اسپم از سرور یا دامنه مربوطه را با کمک بخش شبکه سازمان برطرف کنید (تغییر رمز عبور ایمیل ها، اسکن و ویورس یابی سرورها، بررسی نرم افزار های نصب شده و فیلترینگ ایمیل های خروجی می تواند بخشی از کار باشد). سپس برای برداشته شدن از فهرست spam می توانید از سایت زیر کمک بگیرید: http://mxtoolbox.com/SuperTool.aspx از گزینه Blacklist Check استفاده کنید. اگر به جای OK در هر ردیف مشکلی مشاهده کردید می توانید روی دکمه Details کلیک کنید و به نشانی سایت مربوطه رفته و با ارسال ایمیل یا اقدام از بخش removal برای حذف ایمیل خود از فهرست spam اقدام کنید. پیوند مرتبط: راهنمای اسپم شدن ایمیل ها در سایت گوگل Spam and suspicious emails پیوند مرتبط: قوانین اسپم را اینجا بخوانید.
این پیام به چه معنی است : هدر یا متن ایمیل ارسالی از سوی سرور اس ام تی پی پذیرفته نشد پاسخ: اگر به هر دلیلی سرور SMTP سازمان شما ایمیل ارسالی شما را قبول نکند، امکان دارد با این خطا یا خطاهای مشابه مواجه شوید. برنامه در این حالت، برای تسهیل کار بررسی این متن ها را به صورت کامل در بخش مربوطه نمایش می دهد. لطفا برای بررسی کل متن را برای بخش پشتیبانی ایمیل کنید.
چرا ایمیل های ما برگشت می خورند؟ طبق قوانین ارتباطات الکترونیک، هر ایمیلی که به هر نشانی ارسال شود، یا باید به مقصد برسد. یا برگشت بخورد و دلیل برگشت خوردن هم در آن ذکر شود. کافی است یک ایمیل به یک نشانی اشتباه مثل [email protected] یا [email protected] بفرستید تا روش کار را ببینید. بیشتر مواردی که تا به حال در سایت های ما دیده شده است درج اشتباه نشانی (مثلا استفاده از پسوند com یا ir به جای ac.ir) یا spammer بودن IP ارسال کننده است.
چرا سرعت ارسال ایمیل از سرور اختصاصی ما کند است؟ اگر ارسال حتی یک ایمیل از سرور شما بیشتر از حد معمول زمان لازم دارد، به احتمال خیلی زیاد تنظیمات DNS سرور صحیح انجام نشده است. در این حالت بهتر است اطلاعات زیر را در فایل hosts در شاخه etc وارد کنید: nameserver 217.218.127.127
راهنمای تنظیم سرورهای Exchange: نرم افزار Microsoft Exchange این امکان را دارد که ارسال ایمیل را از آی پی های خاصی محدود کنید. برای تنظیم انواع نسخه ها به صورت زیر عمل کنید. دقت کنید که آی پی وب سرور را درست وارد کنید (مثلا اگر هر دو سرور میل و وب در شبکه محلی هستند آی پی داخلی آن ها را استفاده کنید و اگر در بیرون از شبکه محلی همدیگر را می بینند آی پی خارجی را تنظیم کنید) در راهنمای زیر تنظیم چند آی پی یک یا چند سرور توضیح داده شده است. اگر شما فقط یک سرور و آی پی دارید فقط برای یک آی پی انجام دهید.
تصاویر راهنما
تنظیم خاص در Exchange 2010 و نسخه های بالاتر: Exchange 2010 و نسخه های بالاتر آن به صورت پیش فرض نوع Authentication را به صورت NTLM تنظیم کرده اند. در این صورت ممکن است هنگام ارسال ایمیل با خطای زیر مواجه شوید: 504 5.7.4 Unrecognized authentication type برای رفع مشکل می توانید AuthLogin authenticaton را با کمک مراحل زیر فعال نمایید (در تصویر فوق هم مشخص است)
SMTP Reply Codes
See rfc2821 for the basic specification of SMTP; see also rfc1123 for important additional information. See rfc1893 and rfc2034 for information about enhanced status codes. Reply codes in numerical order
Reply codes grouped by command
پیوندها و راهنماهای مرتبط: راهنمای سرویس Webmail روی سرور یکتاوب راهنمای استفاده از سرویس ایمیل شرکت یکتاوب به صورت آفلاین - استفاده از Thunderbird راهنمای استفاده از سرویس ایمیل شرکت یکتاوب به صورت آفلاین - استفاده از outlook چگونه همهی نامههای الکترونیک را از وبمیل خود پاک کنید
|
Email : yektaweb (AT) gmail.com
Academic Web Tools - Yektaweb Collection - مجموعه مدیریت یکپارچه پایگاههای اینترنتی