logo
دوره 1، شماره 1 - ( 9-1402 )                   جلد 1 شماره 1 صفحات 95-80 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Atemadi N A. Decriminalization in Islamic criminal policy and Afghanistan laws. SRQJL 2023; 1 (1) :80-95
URL: http://srqjl.knu.edu.af/article-1-24-fa.html
اعتمادی نوروز علی. جرم‌زدایی در سیاست جنایی اسلام و قوانین افغانستان. فصلنامه علمی - تحقیقی دانش حقوقی. 1402; 1 (1) :80-95

URL: http://srqjl.knu.edu.af/article-1-24-fa.html


چکیده:   (442 مشاهده)
در دنیای معاصر، گرایش زیادی در راستای جرم¬زدایی وجود دارد تا با دخالت حد اقلی ضمن کاهش تورم قوانین، زمینه¬ی مشارکت شهروندان را فراهم نمایند. در این تحقیق اهدافی مانند جلوگیری از حجم قوانین کیفری پیشنهاد شده تا قانونگذار با جرم¬زدایی از برخی موارد به این سمت حرکت نماید.
 در سیاست جنایی اسلام و قوانین افغانستان، جرم¬زدایی مبانی قابل دفاع دارد؛ زیرا انسان به حکم انسان بودن، دارای کرامت ذاتی است، و حفظ حرمت افراد و احترام حریم خصوصی مانع جرم انگاری بوده و از طرفی ضرورت¬های اجتماعی عصر و زمان، گرایش به کاهش جرم انگاری داشته و جرم انگاری وسیع نمی‌تواند اهداف حقوق جزا را که تحقق عدالت باشد، تأمین نماید؛ در شریعت اسلامی جرایمی مانند حدود و قصاص که از ناحیه شریعت بیان شده قابل تغییر نبوده و نیست. اما در مجازات¬های تعزیری با توجه به شرایط، اوضاع و احوال، دست حاکم شرع و قاضی مبسوط بوده و در بسیاری از عناوین که جامعه از آن متضرر نمی گردد، جرم¬زدایی ممکن است. در این تحقیق از روش توصیفی تحلیلی استفاده شده و به نتایج خاص که کاهش قوانین کیفری است رسیده است. زیرا در قوانین کیفری افغانستان مصادیقی هست که جرم¬انگاری آن نه تنها مطلوب نیست، بلکه موجب اطاله دادرسی، و از طرفی جرم انگاری وسیع و گسترده سبب گسترش جمعیت مکان‌های سالب آزادی است.
متن کامل [PDF 313 kb]   (230 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.